Fredag 29 juni 19:00-20:15: Embodied Flow – Resa mot kobran

Du tog dig från att inte kunna röra dig mycket alls själv, till att rulla, göra kobran, krypa och stå,gå och till slut springa! Way to go! Som vuxen, av olika anledningar, lägger vi kultur på vår rörelse. Kanske tycker vi ett visst sätt att röra sig på är vackert eller vi justerar vår hållning pga en skada. Men vi kan lära om, känna återigen på hur sekvensen vi gick igenom som små finns kvar som visdom i vår rörelsekropp. Vissa delar har vi tappat, vissa finns kvar. Man kan kalla det att programmera om, och det är väl det som är yogans gåva vare sig det gäller asana eller meditation, att gjuta om det som anses låst.

I denna klassen guidar Anja dig genom en sekvens av utvecklingsmönster i rörelse som leder mot bakåtböjar i formen av ett barns första kobra. Spännande att lära ut och spännande att ta del av om man gillar somatisk utforskning och yoga!

Lördag 30 juni 09:00-10:30: Embodied Flow – Kristallklar riktning och platser av ansträngningslöshet

LFör klarhet i kroppen behövs riktning. För riktning behövs en anledning, varför vill jag någonstans. För anledning behövs önskan. Anja guidar dig genom en kort somatisk utforskning för att hitta benen på det sättet vi ska jobba med dom just idag ( finns så många möjligheter), följt av en asana klass som passar dig som vill ta det djupt, varmt men ganska halv-lugnt. Fokus är på benen och fogarna/diskarna som ‘låser upp’ benen från varandra och ryggen. Föhoppning om resultat är långa fria ben och en lång kurvig fri rygg!

Om Anja Bergh

Anja mötte yogan för 20 år sedan och har undervisat på heltid i 13 år.
Min styrka som yogalärare är min närvaro. I salen finns bara ni som yogar och eran rörelse är språket vi talar med varandra.
Jag är certifierad i Embodied Flow™ yoga som använder sig av de olika systemen vår kropp är byggd av för att finna oss själva genom det vi redan är, men kanske inte använt tidigare. Jag har funnit det vara ett sätt att över tid lära mig vad läkning verkligen är, vad acceptans och styrka och sårbarhet är. Alla goda ting att lära sig på denna livsresan. Och rörelse är ett av sätten att ta sig mot frihet i dig själv.
Du kan vänta dig dynamisk rörelse och utmaning för kroppen ibland, lugn ibland, förhoppningen alltid att röra dig på det mest avslappnande sättet som är tillgängligt just nu.
Jag är djupt intresserad av det som är underliggande allt vi vet om oss själva. Fascinerad av hur vi kan tona in till sinnet av ett system och uppleva oss själva på så många olika sätt. Min önskan är för upplevd frihet i allt vi är. Du börjar med yoga asana som du tror ska göra något visst för dig, vart resan tar oss går inte att veta när vi börjar. Det finns så mycket rikedom tillgängligt för var och en av oss bara i närvaron av det vi redan är och har. Vi ses!
Yogavarberg