Fredag 29 juni 17:00-18:15: Kundaliniyoga som Fysisk, Mental och Andlig träning 1

Denna fredagskväll ger Du dig själv möjlighet att landa in till YogaVarberg genom Din kropp och Dina sinnen. Kärleksfullt och bestämt möjliggör vi tillsammans mötet med Din inre kraft och Din kropp där yogaasanas/yogapositioner är Ditt verktyg under ca 30min. Därefter tar vi hjälp av meditationens kraft för att få djupare kontakt med Dig själv och det som format att Du är precis den Du är. Vi undersöker och upplever polariteterna action och stillhet. Genom stillhetens potential får du möjlighet att nå kraft, samt vice versa Din kraft/styrka ger Dig möjlighet att leda Dig till stillhet.
I meditationen använder vi även musikens kraft, handmudras/handposition samt mantra att lyssna till och låta sköljas in i alla Dina system under ca 20 min. Därefter låter Du vilan integrera de positiva effekterna av det Du gjort.
Ingen tidigare erfarenhet behövs, vi möts på mattan och Du är Varmt Välkommen!

Lördag 30 juni 09:00-10:30: Kundaliniyoga som Fysisk, Mental och Andlig träning 2

Nu ger vi extra utrymme till Din rygg, axlar, skulderblad och nacke.
Vi fokuserar på att balansera två till synes motsatta krafter så som tex in- respektive utandning, energiflödet i kroppens riktningar nedåt och uppåt samt utåt och inåt kroppens mittlinje. Under denna stund arbetar vi medvetet med olika riktningar för att det skall ge Dig möjlighet att öka Ditt utrymme i kroppen, så att Din energin kan flöda mer fritt och på så sätt ge förutsättning för läkning och ökad hälsa.
Vi riktar uppmärksamhet åt markkontakt, att Du är hållen för att öka Din kroppsliga närvaro så att Du kan expandera, vilket är en förutsättning för ökad självinsikt.
Med andningen i fokus lyfter vi energin för att få kraft i nuet och resten av dagen. Ingen tidigare erfarenhet behövs, vi möts på mattan och Du är Varmt Välkommen!

Om Helena Ragnarsson Gahm

Helena har en internationell examen som Samayoga lärare, 2009, i Sverige och på Bali för lärarna Sky Akasha och Swami Vagishananda Saraswati. Helena är också Kundaliniyoga lärare, 2010, för lärarna Guru Dharam Singh Khalsa och Darryl O’Keeffe. Våren 2013 blev hon färdig Yogaterapeut i Stockholm, som knyter ihop hennes tidigare yrke som socionom, även där för Guru Dharam Sing Khalsa.

Helena driver ”Yoga i Läjet” och arbetar som yogalärare, yogaterapeut samt Kraniosakralterapeut i Träslövsläge, söder om Varberg. Hon är certifierad Gong Mästare 2011, för Gong Champion Don Conreaux, och lärarna Adam Svensson och Jimmy Anderson. Samt vidare utveckling inom Gong av Mehtab Benton under 2012.

Helena Ragnarsson Gahm