Fredag 29 juni 17:00-18:15: Twist and Sprout – Hatha Flow
Träd in på mattan för ett ögonblick där Ulrica guidar dig in i en klass som fokuserar på kraft, energi och inspiration; Om förmågan att kunna inspirera sig själv genom att släppa på det som begränsar. Allt ifrån kroppsliga spänningar, muskler som inte vill jobba och kraft som ligger och väntar på att få komma fram, till att upptäcka att du har mer inuti dig än utanpå. Med detta i åtanke, handlar denna klass om hur du kan investera dina ansträngningar på mattan i att ge tillbaka till kroppen och där du får verktyg för att hitta en yogapraktik som inte bara stärker dig men som också ger dig det du behöver, vårdar dig och öppnar dig med syftet att skapa ökad cirkulation genom sköna rotationer och inversioner. Vi flödar igenom sekvenser som ämnar arbeta upp mobilitet och stabilitet i ryggraden, i andetaget och i sinnet. One breath and one pose at a time. From outer to inner. Passet avslutas med en liggande meditation.

Fredag 29 juni 19:00-20:15: Unwind/Rewind – Meditation
Under denna klass leds du igenom de olika moment som behövs för att leda sinnet mer till ro, ge själen kraft och kroppen avspänning. Ulrica tar dig lugnt, informativt och metodiskt djupare in i ett meditativt flow. Här leds du sakta genom kroppen och andetaget genom en kortare serie av yogasekvenser som mjukar upp dig inifrån och ut. Väl sittandes, kommer du att blir vägledd genom centrerande och fokuserande andningsövningar och in vidare i ett mer meditativt tillstånd där vi ägnar 20 återhämtande minuter innan Ulrica guidar dig tillbaka till kroppen. Du kommer garanterat att känna dig mer avspänd, klar och stärkt av stunden. mer stärkt och klar i sinnet

Lördag 30 juni 11:00-12:30: Soulstretching – Life Flow
Välkommen till en skön klass som blandar alignment och flöde med fokus på att komma in i kroppen och beröra själen tills att de möts i större balans. Under denna ISHTA yogaklass undersöker vi vilka möjligheter som finns under huden samt flödar igenom olika logiska tekniker för att låsa upp spänningar som hämmar vår utveckling, fysiskt och psykiskt. Genom rytmiska toner, stora och djupa andetag och intelligenta och spännande rörelsesekvenser väcker vi kropp, sinne och själ och låter dem vävas samman in i en större klarhet och kraft för att förhoppningsvis tända mer av vår livsgnista. Du kommer svettas, beröras, utmanas och frigöra energi som lämnar dig levande och lugn mot slutet av klassen. Skönt – skön – skönhet.

Om Ulrica Norberg
Yogaläraren, författaren och kreativa inspiratören Ulrica Norberg är passionerat intresserad av berättelser, bilder, mänsklighet och individualitet och brinner för att se människor växa. Förutom att undervisa i Yoga/Meditation till individer och grupper, arbetar Ulrica arbetar som kreativ konsult, föreläsare och författare och har skrivit ett dussin böcker om hälsa och välmående. Hon har en magisterexamen i film, kommunikation och journalistisk samt är utbildad inom medicin, hälsa och träning. Ulrica introducerades till meditation och yoga i tidiga tonåren och sedan dess fördjupat sitt intresse genom otaliga resor världen över och inom olika kulturer. Hon har flera utbildningar inom yoga i flertalet stilar, meditation, filosofi, ayurveda, anatomi för de främsta i sin genre. De senaste decenniet har Ulrica fokuserat sig mer på ISHTA yoga; en mer individfokuserande yogatradition där hon är en av de mer seniora lärarna. Med hela världen som arbetsfält, reser hon runt och utbildar och inspirerar via olika workshops, online kurser, events och retreats samt har ett finger med i spelet i flera kreativa projekt inom reklam, böcker och film. Hon är initierad till den ärofyllda titeln Yogiraj; Yogamästare som bara ärats 9 västerlänningar innan henne. Ulrica har spelat en viktig roll för yogans utveckling i Europa från 90-talet, och var en av de första i Europa att undervisa Poweryoga och Yinyoga samt erbjuda Personlig träning i yoga/skräddarsy yoga för individer. Hon räknas till en av Skandinaviens pionjärer inom yoga och meditation och har utbildat över 500 yogalärare i världen. Nyfiken, modig, öppensinnig, rutinerad, intelligent, varm och generös är några av de ord man ofta hör beskriva Ulrica samt många uppskattar hennes entuiasmerande, inspirerande och tydliga sätt att undervisa.

www.ulricanorberg.se

instagram: ulricanorberg